Autohuren op Sardinië

Maak je een rondreis op Sardinië of ga je tijdens je vakantie alle uithoeken van het eiland verkennen, dan heb je een huurauto nodig. Er zijn op de verschillende luchthavens van Sardinië verschillende verhuurbedrijven te vinden, maar ook in de bekendere toeristische badplaatsen en in de grotere steden zijn er genoeg autoverhuurders te vinden. Het makkelijkst is om voor je vakantie online al een huurauto te reserveren. Zo kun je vooraf gemakkelijk de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en weet je zeker dat je de beste prijs betaald. Daarnaast is het fijn om al vooraf te weten dat er een auto voor je klaarstaat op het vliegveld, zodat je zeker weet dat er een huurauto vrij is.

Goedkoop een auto huren op Sardinië

Wil je goedkoop een auto huren op Sardinië tijdens de zomermaanden, dan doe je er verstandig aan om vroeg te boeken. Er zijn namelijk, maar een beperkt aantal auto’s beschikbaar op het eiland en hoe minder er nog zijn hoe hoger de prijs wordt. Een ander belangrijk ding om rekening mee te houden is dat kleine lokale verhuurbedrijven vaak iets goedkoper zijn dan de grote internationale ketens.

Kijk wel uit dat je goedkoop geen duurkoop wordt. Zo kunnen bijkomende kosten de prijs behoorlijk opdrijven. Kijk vooraf goed wat het tankbeleid van de maatschappij is en welke eventuele verzekeringskosten er nog bij komen. Als je slim boekt en goed kijkt naar de bijkomende kosten is het mogelijk om een huurauto onder de twintig euro per dag te regelen.

Vergelijk de verschillende autoverhuurders met elkaar op Easyterra

Huurauto vanaf een van de vliegvelden op Sardinië

Heb je geen pakketreis geboekt naar Sardinië en ben je van plan om tijdens je verblijf op het eiland het een en ander te gaan zien, dan kun je het beste al op het vliegveld je huurauto ophalen. Het grote voordeel hiervan is dat de transfers gelijk geregeld zijn en je hiervoor geen extra kosten meer moet maken.
Je niet afhankelijk van andere partijen en zal hierdoor een relaxte vakantie op het eiland kunnen vieren. Een groot aantal van de bedrijven hebben hun kantoor in de hal van het vliegveld. Andere zijn te vinden op parkeerterreinen of industrieterreinen in de buurt van het vliegveld. Om hier te komen moet je soms even plaatsnemen in een pendelbusje. Dit zijn vaak de goedkoopste verhuurbedrijven, maar je bent wel weer wat extra tijd kwijt.

Sunnycars

Boek je op Sardinië je huurauto bij Sunnycars dan weet je zeker dat je achteraf niet verrassingen komt te staan. De prijs die je betaalt bij je boeking is inclusief alle bijkomende kosten. In sommige gevallen is het zelfs niet nodig om een borg te betalen. Zo ga je altijd compleet verzekerd op weg en kom je achteraf nooit voor onverwachte kosten te staan. Boek je het premiumpakket dan vul je thuis al je gegevens in en kun je bij aankomst op het vliegveld zonder in de rij te moeten staan je auto meenemen. Dit kan je vooral in de vakantieperiodes behoorlijk wat tijd schelen.

Boek snel en voordelig je huurauto bij Sunnycars

Autorijden op Sardinië

Ben je van plan alle uithoeken van het eiland te verkennen tijdens je vakantie op het eiland, dan zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Zo is de maximale snelheid binnen de bepaalde kom 50 km per uur en buiten de bebouwde 90 km per uur. Op snelwegen geldt een maximum van 130 km per uur en op tweebaanswegen is dat 110 km per uur. Dit zijn natuurlijk richtlijnen en gelden niet als er iets anders staat aangegeven.

Als je aan het autorijden bent op Sardinië zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden. Als eerste rijden de bewoners van het eiland roekelozer dan wij gewend zijn. Je kunt twee dingen doen, jezelf aanpassen aan hun rijstijl of wat behoedzamer rijden en zo hopen dat je de huurauto zonder schade terug kunt brengen. Het merendeel van de eilandbewoners weet zijn knipperlicht niet te vinden.

Welke regels moet je voldoen om een auto te huren

Om een auto te kunnen huren op Sardinië moet je minimaal één jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Heb je minder dan een jaar je rijbewijs, dan zijn er geen mogelijkheden om een auto te huren. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs en een creditcard die op je eigen naam staat. Veel verhuurbedrijven hanteren standaard een minimale leeftijd van 25 jaar en er zijn er zelfs die een maximale leeftijd hanteren.

Autohuren zonder creditcard

Bij zo goed als alle verhuurbedrijven is het niet mogelijk om een auto te huren zonder dat je in het bezit bent van een creditcard. Deze creditcard moet op naam van de hoofdhuurder staan. Heb je nu om een of andere reden geen creditcard dan biedt Sunnycars de oplossing. Deze bieden tegen een kleine meerprijs huurauto’s aan zonder creditcard. Zo kun je toch zonder creditcard genieten van een huurauto op Sardinië.

Op Sardinië zijn er verschillende bedrijven die je als alternatief van een creditcard een contant voorschot als alternatief bieden. Dit kan een goede optie zijn als je eerst wat recensies hebt gelezen over de verhuurder zodat je zeker weet dat het geen malafide verhuurbedrijf is. Laat je een bedrag in contanten achter, vraag dan altijd om een bonnetje en maak goede afspraken wat wel en niet onder de borg valt.

Opletten voor malafide bedrijfjes

Bij het huren van een auto moet je natuurlijk altijd opletten waar je dit doet. Jammer genoeg zijn er in de wereld van de autoverhuur behoorlijk wat rotte appels te onderscheiden. Bedrijven die supergoedkoop auto’s aanbieden en als je dan eenmaal de auto op gaat halen er nog zoveel kosten bijkomen dat je het drievoudige kwijt bent van de originele huurprijs. Het zijn vooral de bijkomende kosten die ervoor zorgen dat de prijs omhoog wordt gedreven. Met slimme trucs zoals bijkomende verzekeringen of ondoorzichtige tankopties wordt de prijs flink opgedreven.

Het is slim om vooraf goed de recensies te lezen van de verhuurbedrijven of je auto te huren bij gerenommeerde verhuurbedrijven die all-in prijzen garanderen. Op deze manier weet je vooraf wat de exacte kosten zijn van je huurauto en kom je nooit voor onverwachte kosten te staan.

Wat is de minimale leeftijd om een auto te huren

Veel autoverhuurbedrijven houden een standaard leeftijd van 25 jaar aan. Wil je als je jonger bent dan 25 jaar een auto huren op Sardinië zal je in alle gevallen een toeslag moeten betalen. Daarnaast moet je minimaal een jaar in het bezit zijn van een rijbewijs en beschikken over een creditcard die op je eigen naam staat. Heb je nog geen jaar je rijbewijs dan biedt alleen Sunnycars de mogelijkheid om een auto te huren. Hieraan zijn jammer genoeg wel weer bijkomende kosten verbonden.

Ben je tussen de 21 en 25 dan kun je een auto huren op Sardinië mits je voldoet aan bovenstaande eisen voldoet. Ben je tussen de 21 en 25 dan zal je wel altijd een extra toeslag moeten betalen. Ben je jonger dan 21 dan zijn er bijna geen mogelijkheden om een auto te huren op Sardinië. Er zijn enkele bedrijfjes die het wel aanbieden, maar deze rekenen een forse toeslag. Ben je je tussen de 21 en 25 en wil je vanuit Nederland een huurauto op Sardinië regelen dan kun je bij Sunnycars het “Under Age” pakket afsluiten.

Kijk op de website van Sunnycars voor meer info over het "Under Age" pakket